Isolerad på avlägsen Italiensk isola

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Isolerad på avlägsen Italiensk isola

Isolerad på avlägsen Italiensk isola

I sommar gör jag något nytt. En ny typ av semesterresa. En mer isolerad sådan.
Jag och goda vänner har valt bort storstaden och all dess distraktioner. Vi kommer istället att göra en djupdykning i vänskap och att skapa vackra minnen ihop. Minnen är ju egentligen det enda vi bär med oss genom livet och som vi alltid kan återbesöka, var vi än är. Så varför inte se till att skapa vackra sådana? Vi är 6 vänner som tar oss till den lilla ön Alicudi, som ligger utanför Sicilien, Italien.

Denna lilla vulkanö bebos av ca 200 personer och där finns inga bilar eller bilvägar. Transportmedlet man använder för att ta upp sina saker upp för de branta trapporna är åsnor haha. På ön finns endast en restaurang. Vi kommer att spendera ca en vecka med varandra och bara njuta av vänskap, vyer, mat och vackra vyer en masse! Ingen stress om att hinna se sevärdheter eller shopping. Ingen stress alls. Bara lugn och tid. Tid att umgås. Tid att vara själv i sina tankar medan man blickar ut över havet.

Vi flyger till Palermo för att sedan ta katamaranen vidare till Alicudi. Denna lilla ö som blivit uppmärksammad av både BBC, CNN och andra stora medier, just för att vara en liten plats på jorden där turismen inte ges möjlighet att breda ut sig och explodera. Den får vara den fina platsen som den är helt enkelt. Här gäller fortfarande gamla goda lire och ingen bankomat alls. Man får snällt räkna ut i förväg hur mycket cash man ska göra av med.

Hela Alicudi beskrivs som ett gympass eller mini Himalaya, där man ständigt klättrar. Finskor och flip flops är bara att glömma. Tipset är att ta med riktiga trecking skor. Mobilnätet är tydligen rätt svajjigt så några instastories lär det nog inte bli. Avskärmat och isolerat, det är vad som väntar. Längtar så efter att få uppleva denna stillsamma semesterresa helt befriad av en massa måsten som ska hinnas med.

Iván Valencia

Och du! Glöm inte att du kan beställa deodorant utan aluminium, ekologiskt badsalt, ekologisk body lotion och annat från Care Of Gerd!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 4Pavch:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-06-19