Den stora mjuka sömnen

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Den stora mjuka sömnen

Den stora mjuka sömnen

Jag kan nästan inte komma på något som är så fantastiskt som sömnen. Att moffla in sig under, mellan täcken som en mysråtta och bara släppa taget om omvärlden, kontroll och kasta sig i armarna på den stora sömnen. Hur vi sover påverkar så mycket då hela vår kropps återhämtning och hälsa påverkas så direkt av det.
Sover vi dåligt så tär det direkt på hälsan eftersom återhämtningen uteblir.  Jag upplever dessvärre att sömnen blivit mer och mer av en "lyxvara". Vi ska hinna med så mycket och vara så tokigt effektiva att det nästan anses vara skamligt att lägga sig och ta en tupplur mitt på dagen. Många verkar just koppla ihop sömn och skam väldigt lätt. Sover man till "sent" så  är man en sjusovare och förväntas nästan ha dåligt samvete över det.

Under ledigheter kan man däremot sova utan att behöva ha dåligt samvete. Men vad är det man ska ha dåligt samvete över? Det faktum att kroppen vill återhämta sig för att kunna må bra? Det finns någon typ av prestige i att vakna tidigt, skutta upp ur sängen och vara superpigg. Ju tidigare du vaknar desto bättre är du som person nästan.  Jag struntar blankt i det numera.

Jag sover så länge jag kan och mycket. För mig är sömnen ett superviktigt behov och jag har förstått att den påverkar mig mentalt och kroppsligt. När vi sover sätter kroppen igång och renar sig självt från slagg.  Huden på ansiktet jobba för fullt för att dra ut diverse ansamlingar av slagg och vätska för att optimera motståndet för dagen som kommer, stärka sig själv.  Med åldern blir går reningsprocessen lite segare och det blir mer synligt när vi inte sovit ordentligt. Jag kan uppleva att mitt ansikte numera kan ta ca 2 timmar på sig att veckla ut sig till "normal" haha! Vissa dagar är det svullet hela tiden, speciellt om jag festat till det. Det blir synligt. Därför ser jag till att sova så mycket jag bara kan så fort jag får möjlighet. 

Gissa om jag blev överlycklig när jag lyssnade på vetenskapsnyheter på P1 och de berättade om en svensk studie som visar att man faktiskt kan sova ikapp förlorad sömn och hur kopplingen mellan sömn och åldrandet är tydligt. Vi ska äta hälsosamt och träna för att hålla oss friska. Som en förlängning till detta ser jag då sömnen som ett naturligt inslag att ta för sig av så mycket som det bara går! Den är ju hela den nyttiga och viktiga återhämtningen som gör att vi både ska orka träna och ta upp näringen. Allt hänger ihop.

Inte märkligt att känslan av att bli sömnig och kunna krypa ner och sova är så skön och tilltalande. När man äntligen får duka under för sömnhormonerna som utsöndras i kroppen och det där ögonblicket när man gosar in sig i kudden och under täcket... Det kan vara det bästa som finns, att överlämna sig själv till den stora mjuka sömnen. 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-06-05

Lökigt värre

Lökigt värre

Lök är en fantastisk grönsak. Den ger djup och smak åt alla sorters mat, den är god rå, kokt, stekt, bakad, picklad eller syrad. Billig är den också. I mitt kök är en maträtt inte komplett utan någon form av lök. Rå lök är jag och många andra känslig för, tillagad är den mer lättsmält.
GE DINA HÄNDER LITE KÄRLEK

GE DINA HÄNDER LITE KÄRLEK

Har ni tänkt på hur mycket vi använder våra händer – DAGLIGEN! Vi utsätter dom för både det ena och det andra under en hel dag. Det är sålunda inte alls underligt att vi blir torra och fnasiga om våra stackars händer emellanåt. Så därför är det viktigt att smörja dem dagligen för att de ska hålla sig mjuka, hela och fina.
Månadens gåva januari

Månadens gåva januari

Månadens gåva får alla som handlar c/o Gerd produkter för 500 kr eller mer från oss eller de återförsäljare som har tagit in kampanjen.
Resetips

Resetips

Talesättet ”att läsa är att resa” håller jag med om på alla sätt. Jag är bokslukare och suger girigt i mig de ord och meningar som fantastiska författare världen över komponerat.