Den stora mjuka sömnen

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Den stora mjuka sömnen

Den stora mjuka sömnen

Jag kan nästan inte komma på något som är så fantastiskt som sömnen. Att moffla in sig under, mellan täcken som en mysråtta och bara släppa taget om omvärlden, kontroll och kasta sig i armarna på den stora sömnen. Hur vi sover påverkar så mycket då hela vår kropps återhämtning och hälsa påverkas så direkt av det.
Sover vi dåligt så tär det direkt på hälsan eftersom återhämtningen uteblir.  Jag upplever dessvärre att sömnen blivit mer och mer av en "lyxvara". Vi ska hinna med så mycket och vara så tokigt effektiva att det nästan anses vara skamligt att lägga sig och ta en tupplur mitt på dagen. Många verkar just koppla ihop sömn och skam väldigt lätt. Sover man till "sent" så  är man en sjusovare och förväntas nästan ha dåligt samvete över det.

Under ledigheter kan man däremot sova utan att behöva ha dåligt samvete. Men vad är det man ska ha dåligt samvete över? Det faktum att kroppen vill återhämta sig för att kunna må bra? Det finns någon typ av prestige i att vakna tidigt, skutta upp ur sängen och vara superpigg. Ju tidigare du vaknar desto bättre är du som person nästan.  Jag struntar blankt i det numera.

Jag sover så länge jag kan och mycket. För mig är sömnen ett superviktigt behov och jag har förstått att den påverkar mig mentalt och kroppsligt. När vi sover sätter kroppen igång och renar sig självt från slagg.  Huden på ansiktet jobba för fullt för att dra ut diverse ansamlingar av slagg och vätska för att optimera motståndet för dagen som kommer, stärka sig själv.  Med åldern blir går reningsprocessen lite segare och det blir mer synligt när vi inte sovit ordentligt. Jag kan uppleva att mitt ansikte numera kan ta ca 2 timmar på sig att veckla ut sig till "normal" haha! Vissa dagar är det svullet hela tiden, speciellt om jag festat till det. Det blir synligt. Därför ser jag till att sova så mycket jag bara kan så fort jag får möjlighet. 

Gissa om jag blev överlycklig när jag lyssnade på vetenskapsnyheter på P1 och de berättade om en svensk studie som visar att man faktiskt kan sova ikapp förlorad sömn och hur kopplingen mellan sömn och åldrandet är tydligt. Vi ska äta hälsosamt och träna för att hålla oss friska. Som en förlängning till detta ser jag då sömnen som ett naturligt inslag att ta för sig av så mycket som det bara går! Den är ju hela den nyttiga och viktiga återhämtningen som gör att vi både ska orka träna och ta upp näringen. Allt hänger ihop.

Inte märkligt att känslan av att bli sömnig och kunna krypa ner och sova är så skön och tilltalande. När man äntligen får duka under för sömnhormonerna som utsöndras i kroppen och det där ögonblicket när man gosar in sig i kudden och under täcket... Det kan vara det bästa som finns, att överlämna sig själv till den stora mjuka sömnen. 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Swqj7A:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-06-05

SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!