Sommar-fina-fötter

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Sommarfina fötter

Sommarfina fötter

Nu har fötterna åkt fram. Borta är strumpor och heltäckande skor. Denna årstid är underbar för kropp och själ. Själv älskar jag att gå barfota.
Så lite quick-fix för den många gånger bortglömda kroppsdelen:

- Fotbad med C/O GERD lavendelsalt, cool skrubb eller rosemary body shower.

- Fotfil - fila dina hälar mjuka och sköna.

- Nagelvård – klipp dina naglar, var noga, rakt av, så du inte får nageltrång.

- Smörj – smörj efter dusch med C/O GERD fotkräm med pepparmynt.Till natten gör du en inpackning med 24/7 balm, smörj in fötterna rikligt med balmen, sätt på ett par tunna bomullssockar.

- Nagellack – lite färg på tånaglarna piffar upp.

-Glöm inte att peela och smörja dina underben.

Du är redo!

Jag tycker också att det är viktigt att regelbundet, helst dagligen, ”träna” dina fötter. Och då menar jag inte det vi alltid gör - går och står. När jag yogar tycker jag att mina fötter oftast också får en genomkörare. De mjukas upp, stretchas och får styrka.

- Tåhävningar

- Rulla fotlederna, mjuka upp dem, kan man göra då man vaknar och fortfarande ligger i sängen.

- Rulla en tennisboll under foten.

- Har man mindre bollar eller glaskulor träna att lyfta upp dem med tårna.

- Massera dina fötter och tår varje kväll.

- Köp en liten brödkavel med naggar, kör under fötterna.

- Stå på ett ben, koncentrera dig på att ha hela foten, tår, häl, framfot ordentligt i golvet.

Ta hand om dina fossingar i sommar, gå barfota, vicka på tårna, massera, stå på ett ben, hoppa och stretcha. Ha kafferep eller ett glas rosé med bästa vännerna i trädgården och bada fötterna. Har ni tillgång till ringblommor eller rosor, ta några av blommorna och sätt i fotbadet. Där kan ni sitta och umgås och må bra tillsammans.

Sen tycker jag att du ska unna dig att gå till en riktigt duktig fotvårdsspecialist. Det är en investering för dig och dina fötter. Och helt underbart skönt och avslappnande. Tänk på att det är fötterna som ska bära dig genom livet.

Anna-Lena Wiklund Rippert

I podd-avsnitt nr: 22 talar vi b la om att ta hand om sina fötter


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden FCTzEA:
Kommentarer:
Fortsätt »

Anna-Lena Wiklund Rippert är en av grundarna till C/O GERD. Jag är egenföretagare, mamma, dotter, vän, fru, syster o.s.v. Jag älskar kulturupplevelser av alla de slag: musik, film, konst, böcker, mat (ja jag räknar in det som en kulturupplevelse). Alla dessa saker tillför livet lycka och glädje, de är ett verktyg för att nå andra världar. Min familj och mina vänner är mig alla kära och mycket viktiga.Jag finner stor lycka, lugn och harmoni till kropp och själ av att promenera, jogga, yoga, styrketräna. Det är en stor gåva att ha en frisk och stark kropp. Jag är en nyfiken person och hoppas få behålla den nyfikenheten så länge jag lever. För den har fört mig framåt, gjort att jag vågat prova på nya saker. Jag tror att det kan vara en viktig egenskap för en entreprenör.

Kontakt:

Mail:anna-lena@careofgerd.se

Publicerat: 2018-05-27
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!
Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Har ni hunnit hänga med på den senaste trenden som pikar världen om just nu? Curly Girl syftar till att släppa lockarna fria och få ett vackert wash and go hår! Är det ens möjligt kanske ni tänker som har försetts med naturligt lockigt hår? Yes säger vi! För att bli framgångsrik behöver du bara följa våra 8 steg som består av 4 SLUTA GENAST, 1 MOTIVATION, 3 RÅD.
Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Tillsammans med Skogro Spa i Sandhem kommer vi ställa till med ett riktigt sommarmingel! Härlig musik, vi berättar om c/o Gerd och våra produkter samt har vi för dagen ovanligt trevliga priser på hela sortimentet! Varmt välkomna om ni är i närheten!
Green Beauty Day 4 maj!

Green Beauty Day 4 maj!

Tiderna förändras och vi med dem. För elva år sedan släppte jag min första bok, Lisens Örtspa, där jag delade med mig om hur man tillverkar egen hudvård av färska och torkade örter, vegetabiliska oljor, örter, frukt, grönt, gryner och honung. Gammal kunskap förvisso men som då framstod som helt ny, udda och fick många att höja på ögonbrynen.