Sommar-fina-fötter

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Sommarfina fötter

Sommarfina fötter

Nu har fötterna åkt fram. Borta är strumpor och heltäckande skor. Denna årstid är underbar för kropp och själ. Själv älskar jag att gå barfota.
Så lite quick-fix för den många gånger bortglömda kroppsdelen:

- Fotbad med C/O GERD lavendelsalt, cool skrubb eller rosemary body shower.

- Fotfil - fila dina hälar mjuka och sköna.

- Nagelvård – klipp dina naglar, var noga, rakt av, så du inte får nageltrång.

- Smörj – smörj efter dusch med C/O GERD fotkräm med pepparmynt.Till natten gör du en inpackning med 24/7 balm, smörj in fötterna rikligt med balmen, sätt på ett par tunna bomullssockar.

- Nagellack – lite färg på tånaglarna piffar upp.

-Glöm inte att peela och smörja dina underben.

Du är redo!

Jag tycker också att det är viktigt att regelbundet, helst dagligen, ”träna” dina fötter. Och då menar jag inte det vi alltid gör - går och står. När jag yogar tycker jag att mina fötter oftast också får en genomkörare. De mjukas upp, stretchas och får styrka.

- Tåhävningar

- Rulla fotlederna, mjuka upp dem, kan man göra då man vaknar och fortfarande ligger i sängen.

- Rulla en tennisboll under foten.

- Har man mindre bollar eller glaskulor träna att lyfta upp dem med tårna.

- Massera dina fötter och tår varje kväll.

- Köp en liten brödkavel med naggar, kör under fötterna.

- Stå på ett ben, koncentrera dig på att ha hela foten, tår, häl, framfot ordentligt i golvet.

Ta hand om dina fossingar i sommar, gå barfota, vicka på tårna, massera, stå på ett ben, hoppa och stretcha. Ha kafferep eller ett glas rosé med bästa vännerna i trädgården och bada fötterna. Har ni tillgång till ringblommor eller rosor, ta några av blommorna och sätt i fotbadet. Där kan ni sitta och umgås och må bra tillsammans.

Sen tycker jag att du ska unna dig att gå till en riktigt duktig fotvårdsspecialist. Det är en investering för dig och dina fötter. Och helt underbart skönt och avslappnande. Tänk på att det är fötterna som ska bära dig genom livet.

Anna-Lena Wiklund Rippert

I podd-avsnitt nr: 22 talar vi b la om att ta hand om sina fötter


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »

Anna-Lena Wiklund Rippert är en av grundarna till C/O GERD. Jag är egenföretagare, mamma, dotter, vän, fru, syster o.s.v. Jag älskar kulturupplevelser av alla de slag: musik, film, konst, böcker, mat (ja jag räknar in det som en kulturupplevelse). Alla dessa saker tillför livet lycka och glädje, de är ett verktyg för att nå andra världar. Min familj och mina vänner är mig alla kära och mycket viktiga.Jag finner stor lycka, lugn och harmoni till kropp och själ av att promenera, jogga, yoga, styrketräna. Det är en stor gåva att ha en frisk och stark kropp. Jag är en nyfiken person och hoppas få behålla den nyfikenheten så länge jag lever. För den har fört mig framåt, gjort att jag vågat prova på nya saker. Jag tror att det kan vara en viktig egenskap för en entreprenör.

Kontakt:

Mail:anna-lena@careofgerd.se

Publicerat: 2018-05-27
Lökigt värre

Lökigt värre

Lök är en fantastisk grönsak. Den ger djup och smak åt alla sorters mat, den är god rå, kokt, stekt, bakad, picklad eller syrad. Billig är den också. I mitt kök är en maträtt inte komplett utan någon form av lök. Rå lök är jag och många andra känslig för, tillagad är den mer lättsmält.
GE DINA HÄNDER LITE KÄRLEK

GE DINA HÄNDER LITE KÄRLEK

Har ni tänkt på hur mycket vi använder våra händer – DAGLIGEN! Vi utsätter dom för både det ena och det andra under en hel dag. Det är sålunda inte alls underligt att vi blir torra och fnasiga om våra stackars händer emellanåt. Så därför är det viktigt att smörja dem dagligen för att de ska hålla sig mjuka, hela och fina.
Månadens gåva januari

Månadens gåva januari

Månadens gåva får alla som handlar c/o Gerd produkter för 500 kr eller mer från oss eller de återförsäljare som har tagit in kampanjen.
Resetips

Resetips

Talesättet ”att läsa är att resa” håller jag med om på alla sätt. Jag är bokslukare och suger girigt i mig de ord och meningar som fantastiska författare världen över komponerat.