Harmoni i hårbotten!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Harmoni i hårbotten!

Harmoni i hårbotten!

Känner du att det är svårt att få till en hälsosam hårbotten? Du är inte ensamen! Det finns en rad olika anledningar varför man kan drabbas av en obalanserad hårbotten. Följ de här fem råden så kommer du inom en månads tid känna en stor skillnad.
Mat och hårbotten

Ibland är det så enkelt att vår hårbotten är en spegel av vår mage och vilket innehåll den får ta emot. Har du en obalanserad kost med alldeles för högt sockerintag så är det hög tid att se över den. Se till att få i dig rikliga mängder med vitaminer och mineraler. Ett riktigt bra tips är att byta ut kakorna och bullarna till fikastunden till en grön smoothie. Den rekommenderade dagsdosen av grönsaker kan ibland vara svårt att få i sig om man skall äta dem, mixa och drick dem istället.

Stress och hårbotten

Vi lever i en tid där vi ständigt är uppkopplad och där vi förväntas prestera. Oavsett anledning är många stressade idag. Det är inte sällan stress kan orsaka någon form av hårbottensproblem. Gör något för dig själv! Börja träna, låt svetten spruta om dig en gång om dagen i en aktivitet som du trivs med. Du kickar igång dina må-bra-hormoner och kommer successivt att bygga upp en större tolerans mot stressen. Kbt, kognitiv beteendeterapin, är ett mycket bra komplement till träning och kost.

Lingon innehåller naturligt bensoesyra vilket verkar lindrande för hårbottensproblem.

Produkter och hårbotten

Många gånger så finns det en klar bov till hårbottensproblem som stavas SLS, Sodium Laureth Sulfate. Sls används i nästan alla konventionella schampon som finns på marknaden och är en mycket stark tensid. Problemet med SLS är att den tvättar för rent, rubbar hårbottens naturliga PH-värde och skapar en miljö som blir extra utsatt för både yttre faktorer som miljöförorening men även känslighet från starkt parfymerade sprayer och hårstylande produkter.

Vardag och hårbotten

Har du tjockt och långt hår måste du planera dina hårtvättningar. Om du sätter upp ditt hår i en tofs på morgonen för att släppa ut håret på kvällen och känna att det fortfarande är fuktigt så hör du nästan själv vart problemet är. Det blir en miljö för tillväxt och det skapar svamp och mjäll. Torka håret eller håret som är närmast hårbotten så detta inte uppstår.

Vad kan man använda för produkter?

Många gånger så räcker det att komma ifrån den skarpa SLS-tensiden. I c/o Gerds serie för hårbotten i obalans så har vi tagit fram en produkt som har en aktiv substans av Lingonfröolja. Den lugnar och motverkar hårbotten som är i obalans. Den tillsammans med övriga råd är en fin rekommendation för att nå en hårbotten i Harmoni.

Johan Wiklund

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden G32qAL:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2017-11-03
SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!