Harmoni i hårbotten!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Harmoni i hårbotten!

Harmoni i hårbotten!

Känner du att det är svårt att få till en hälsosam hårbotten? Du är inte ensamen! Det finns en rad olika anledningar varför man kan drabbas av en obalanserad hårbotten. Följ de här fem råden så kommer du inom en månads tid känna en stor skillnad.
Mat och hårbotten

Ibland är det så enkelt att vår hårbotten är en spegel av vår mage och vilket innehåll den får ta emot. Har du en obalanserad kost med alldeles för högt sockerintag så är det hög tid att se över den. Se till att få i dig rikliga mängder med vitaminer och mineraler. Ett riktigt bra tips är att byta ut kakorna och bullarna till fikastunden till en grön smoothie. Den rekommenderade dagsdosen av grönsaker kan ibland vara svårt att få i sig om man skall äta dem, mixa och drick dem istället.

Stress och hårbotten

Vi lever i en tid där vi ständigt är uppkopplad och där vi förväntas prestera. Oavsett anledning är många stressade idag. Det är inte sällan stress kan orsaka någon form av hårbottensproblem. Gör något för dig själv! Börja träna, låt svetten spruta om dig en gång om dagen i en aktivitet som du trivs med. Du kickar igång dina må-bra-hormoner och kommer successivt att bygga upp en större tolerans mot stressen. Kbt, kognitiv beteendeterapin, är ett mycket bra komplement till träning och kost.

Lingon innehåller naturligt bensoesyra vilket verkar lindrande för hårbottensproblem.

Produkter och hårbotten

Många gånger så finns det en klar bov till hårbottensproblem som stavas SLS, Sodium Laureth Sulfate. Sls används i nästan alla konventionella schampon som finns på marknaden och är en mycket stark tensid. Problemet med SLS är att den tvättar för rent, rubbar hårbottens naturliga PH-värde och skapar en miljö som blir extra utsatt för både yttre faktorer som miljöförorening men även känslighet från starkt parfymerade sprayer och hårstylande produkter.

Vardag och hårbotten

Har du tjockt och långt hår måste du planera dina hårtvättningar. Om du sätter upp ditt hår i en tofs på morgonen för att släppa ut håret på kvällen och känna att det fortfarande är fuktigt så hör du nästan själv vart problemet är. Det blir en miljö för tillväxt och det skapar svamp och mjäll. Torka håret eller håret som är närmast hårbotten så detta inte uppstår.

Vad kan man använda för produkter?

Många gånger så räcker det att komma ifrån den skarpa SLS-tensiden. I c/o Gerds serie för hårbotten i obalans så har vi tagit fram en produkt som har en aktiv substans av Lingonfröolja. Den lugnar och motverkar hårbotten som är i obalans. Den tillsammans med övriga råd är en fin rekommendation för att nå en hårbotten i Harmoni.

Johan Wiklund

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2017-11-03
Lökigt värre

Lökigt värre

Lök är en fantastisk grönsak. Den ger djup och smak åt alla sorters mat, den är god rå, kokt, stekt, bakad, picklad eller syrad. Billig är den också. I mitt kök är en maträtt inte komplett utan någon form av lök. Rå lök är jag och många andra känslig för, tillagad är den mer lättsmält.
GE DINA HÄNDER LITE KÄRLEK

GE DINA HÄNDER LITE KÄRLEK

Har ni tänkt på hur mycket vi använder våra händer – DAGLIGEN! Vi utsätter dom för både det ena och det andra under en hel dag. Det är sålunda inte alls underligt att vi blir torra och fnasiga om våra stackars händer emellanåt. Så därför är det viktigt att smörja dem dagligen för att de ska hålla sig mjuka, hela och fina.
Månadens gåva januari

Månadens gåva januari

Månadens gåva får alla som handlar c/o Gerd produkter för 500 kr eller mer från oss eller de återförsäljare som har tagit in kampanjen.
Resetips

Resetips

Talesättet ”att läsa är att resa” håller jag med om på alla sätt. Jag är bokslukare och suger girigt i mig de ord och meningar som fantastiska författare världen över komponerat.