Harmoni i hårbotten!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Harmoni i hårbotten!

Harmoni i hårbotten!

Känner du att det är svårt att få till en hälsosam hårbotten? Du är inte ensamen! Det finns en rad olika anledningar varför man kan drabbas av en obalanserad hårbotten. Följ de här fem råden så kommer du inom en månads tid känna en stor skillnad.
Mat och hårbotten

Ibland är det så enkelt att vår hårbotten är en spegel av vår mage och vilket innehåll den får ta emot. Har du en obalanserad kost med alldeles för högt sockerintag så är det hög tid att se över den. Se till att få i dig rikliga mängder med vitaminer och mineraler. Ett riktigt bra tips är att byta ut kakorna och bullarna till fikastunden till en grön smoothie. Den rekommenderade dagsdosen av grönsaker kan ibland vara svårt att få i sig om man skall äta dem, mixa och drick dem istället.

Stress och hårbotten

Vi lever i en tid där vi ständigt är uppkopplad och där vi förväntas prestera. Oavsett anledning är många stressade idag. Det är inte sällan stress kan orsaka någon form av hårbottensproblem. Gör något för dig själv! Börja träna, låt svetten spruta om dig en gång om dagen i en aktivitet som du trivs med. Du kickar igång dina må-bra-hormoner och kommer successivt att bygga upp en större tolerans mot stressen. Kbt, kognitiv beteendeterapin, är ett mycket bra komplement till träning och kost.

Lingon innehåller naturligt bensoesyra vilket verkar lindrande för hårbottensproblem.

Produkter och hårbotten

Många gånger så finns det en klar bov till hårbottensproblem som stavas SLS, Sodium Laureth Sulfate. Sls används i nästan alla konventionella schampon som finns på marknaden och är en mycket stark tensid. Problemet med SLS är att den tvättar för rent, rubbar hårbottens naturliga PH-värde och skapar en miljö som blir extra utsatt för både yttre faktorer som miljöförorening men även känslighet från starkt parfymerade sprayer och hårstylande produkter.

Vardag och hårbotten

Har du tjockt och långt hår måste du planera dina hårtvättningar. Om du sätter upp ditt hår i en tofs på morgonen för att släppa ut håret på kvällen och känna att det fortfarande är fuktigt så hör du nästan själv vart problemet är. Det blir en miljö för tillväxt och det skapar svamp och mjäll. Torka håret eller håret som är närmast hårbotten så detta inte uppstår.

Vad kan man använda för produkter?

Många gånger så räcker det att komma ifrån den skarpa SLS-tensiden. I c/o Gerds serie för hårbotten i obalans så har vi tagit fram en produkt som har en aktiv substans av Lingonfröolja. Den lugnar och motverkar hårbotten som är i obalans. Den tillsammans med övriga råd är en fin rekommendation för att nå en hårbotten i Harmoni.

Johan Wiklund

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ZgRLxa:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2017-11-03
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!
Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Har ni hunnit hänga med på den senaste trenden som pikar världen om just nu? Curly Girl syftar till att släppa lockarna fria och få ett vackert wash and go hår! Är det ens möjligt kanske ni tänker som har försetts med naturligt lockigt hår? Yes säger vi! För att bli framgångsrik behöver du bara följa våra 8 steg som består av 4 SLUTA GENAST, 1 MOTIVATION, 3 RÅD.
Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Tillsammans med Skogro Spa i Sandhem kommer vi ställa till med ett riktigt sommarmingel! Härlig musik, vi berättar om c/o Gerd och våra produkter samt har vi för dagen ovanligt trevliga priser på hela sortimentet! Varmt välkomna om ni är i närheten!
Green Beauty Day 4 maj!

Green Beauty Day 4 maj!

Tiderna förändras och vi med dem. För elva år sedan släppte jag min första bok, Lisens Örtspa, där jag delade med mig om hur man tillverkar egen hudvård av färska och torkade örter, vegetabiliska oljor, örter, frukt, grönt, gryner och honung. Gammal kunskap förvisso men som då framstod som helt ny, udda och fick många att höja på ögonbrynen.