DIY - Så lätt gör du ditt eget örtte!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
DIY - Så lätt gör du ditt eget örtte!

DIY - Så lätt gör du ditt eget örtte!

Vad sägs om att somna fortare än du är van vid - vaknare piggare än du trodde var möjligt. Är koffeinet den nästa boven som skall ut i skamrampljuset efter sockervågen?

Under våren 2017 slutade jag att dricka kaffe och te med koffein. Jag ogillar när jag känner att jag "måste göra" något och mitt kaffedrickande var ett verkligen måste. Själva förfarandet att sluta dricka kaffe gick hur bra som helst. Jag tänkte knappt på det. Tilläggas bör att jag drack mellan 5-8 koppar om dagen… Jag har inte upplevt att jag har haft sömnproblem men det som nu hände var för mig en enorm förändring. Efter en vecka utan koffein somnade jag i samma sekund som jag la ner huvudet på kudden. Jag vaknade, klarvaken och pigg, kring 05.30 varje morgon och det var totalt omöjligt att somna om. Om effekten hållit i sig en kort stund så hade jag inte vart så överväldigad. Effekten är helt oförändrad efter snart ett halvår och för min del är det solklart - koffeinfritt är här för att stanna.

Nu är det snart vinter och jag älskar att dricka ett gott te. Här kommer några av de blandningar jag gör när jag är på DIY-humöret och inte köper koffeinfritt på hälsokosten.

Lugnande kvällste med Citronmeliss

Ta 1 msk torkad citronmeliss eller 5–6 färska blad, lägg i en kopp och häll på hett vatten. Låt dra i ungefär 10 min, sila och drick.

Detox med Maskros - urindrivande och supergott

Koka upp knappt 2 deciliter vatten i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt 2–3 späda maskrosblad och en liten bit tvättad och skalad maskrosrot i vattnet. Låt dra i ungefär 10 minuter, sila och drick.

Uppiggande te med Mynta

Pepparmynta är bra att använda som bas när man gör örtte. Det går bra att blanda med andra örter, som till exempel salvia eller citronmeliss. Men det går också bra att använda den ensam. Ta 5 färska blad, lägg i en tekopp och häll över 2 deciliter hett vatten. Låt dra 5–10 minuter.

Björbladste med Citron

Ta 2 tsk - 3 björkblad, färska eller torkade till 2-3 dl kokande vatten. Låt dra i minst 5 minuter! Sila av och drick! Pressa gärna färsk citronsaft i som smakförstärkare! OBS! Bör dock inte drickas som kvällste då det är urindrivande.

Johan Wiklund

Psst… Vi vill tipsa om ansiktsolja, body oil, ansiktskräm och annat från Care Of Gerd!



Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ySZD8q:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2017-08-10