C O Gerd Deodorant - köp C O Gerd deo som är ekologisk online

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.

C O Gerd Deodorant

c/o Gerds Deodorant - Våran storsäljare

Vinnare av tidningen Amelias stora skönhetspris 2015, Organic Beauty Awards Årets produkt runner up 2016, Bästa deodorant av Aftonbladet 2017. 

Att välja c/o Gerds aluminiumkloridfria deodorant, där vi även valt bort alkohol och paraben, gör att du får ett fullgott skydd hela dagen utan att behöva kompromissa med din fräschör. Finns i originalet Unisex och även som doftfti 24/7 Neutral. Nu i en ny smidigare förpacking som sparar vikt när vi skickar. Återvinns som plast. 

En deodorant utan aluminiumklorid som också får beskrivas som en naturlig deo.


Aluminiumklorid fri deodorant från c/o Gerd

Under många år har man pratat om risken att använda aluminiumklorid i deodoranter. Forskning går långsamt och är kanske inte heller ett prioriterat område då det möjligt främst handlar om kvinnlig hälsa. Ett område som irriterande nog inte får den uppmärksamhet som den behöver! För oss är det självklart att utesluta en rad råvaror som är i konventionella deodoranter.

5 ämnen som vi aktivt valt bort – i alla produkter men även i våra deodoranter

Aluminiumklorid – Små aluminiummolekyler penetrerar huden och verkar svettblockerande

Ftalater – finns i många olika ämnen, plaster, barnleksaker, tyger men även kosmetika och deodoranter

Parabener – Många ”parabenförspråkare” säger att det är den bästa konservringsämnet som finns på marknaden. Lustigt nog är få av särskilt kemiskt bevandrade och inte sällan uppdrag av de stora skönhetsjättarna. En råvara vi aldrig skulle ta in i vår fabrik

Propylenglycol – Funger även som konserverare och är sprungen ur glada 70-talets plastic is fantastic hysteri

Triklosan – fungerar som ett antibakteriell ämne som många använder i deodoranter och intimprodukter. I en medicinsk kommentar* vet man att triklosan idag kan påverka människan och ge antibiotikaresistens

Låt oss fokusera på det som är positivt istället! Varför fungerar c/o Gerds aluminiumklorid fria deodoranter så bra?

Stor testgrupp

När vi produktutvecklar våra ekologiska och naturliga skönhetsprodukter så använder vi oss alltid av stora testgrupper! I vår egenskap som ekologisk hudterapeut, ekofrisör, medicinsk fotvårdsspecialist som dessutom studerat kemisk formulering av kosmetiska produkter vet vi vad som krävs. När vi är nöjda med en produkt och dess funktion – i det här fallet, att vara så nära en ekologisk antiperspirant som man kan komma. Vår testperiod tog nästan två år innan vi satte våra naturliga deodoranter på marknaden – nu är dem bland de bästa säljande naturliga deodoranterna i Skandinavien.

Råvarorna

Vi arbetar med naturliga råvaror samt ett PH-värde som gör det ogynnsamt för bakteriehärd. Det i sig gör att vi uppnår ett fullgott resultat. Vi arbetar med en deokristall som är stormolekylad – det gör att den lägger sig på utanpå huden. Effekten blir att man aldrig blir helt torr i armhålan men odören uteblir.

Kärt barn har många namn;

Ekodeo, naturlig deo, giftfri deo och lika många otaliga namn! c/o Gerds deodorant utan aluminium har över 100 000 tals köp bakom sig där vi får de allra bästa lovord. Den fungerar – så vi kan varmt rekommendera dig att testa!

Varför bytte ni förpackning för er naturliga deo?

Vi strävar hela tiden att göra oss ännu mer klimatsmarta – våra nya tuber är gjorda av koldioxidneutralt material och är mycket bättre för miljön. När vi säljer många många många deodoranter så måste vi även räkna i hur frakterna belastar miljön. En pall med 20 000 tomma glasflaskor väger 6 gånger mer än en pall med 28 000 koldioxidneutrala tuber. Det är en anledning. Den andra anledningen är att vår personal i Jokkmokk fick nästintill en ohållbar situation att fylla flaskan samt korka den för hand. Gör man det med några få produkter går det bra – men när man kommer upp i flera tusen tillverkad produkter vid en produktion så känns det i handlederna på kvällen när man lämnar fabriken! Om ni på något sätt är missnöjd med er deotub så mail kundservice

När ska man låta sitt barn börja använda deodorant?

Vi ser en trend att våra unga kommer tidigare och tidigare in i puberteten. Det är inte sällan föräldrar kommer i kontakt med naturlig skönhet och aluminiumklorid fri deodoranter först då! Man vill ha det bästa för sina barn! Svaret som vi ger på dessa frågor är att ni kan med varm rekommendation låta er barn och ungdomar använda c/o Gerds deos från tidig ålder då de börjar utveckla odör under armarna.

*Länk till medicinsk kommentar av Professor Joakim Larsson & Ann-Mari Svennerholm i läkartidningen 28-30/2016 LÄS HÄR