Lingonfröolja

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.


- Lingonfröolja -


Lingonfröolja är rik på alfalinolensyra omega 3 och linolsyra omega 6, gammatocotrienol ett vitamin-E, samt A-vitamin.

Namn: Lingonfröolja
Incinamn: Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil
Användningsområde: I krämer, oljor samt balmer
Tillhör råvarugrupp: Vilt Växande
Vegansk: Ja
Ursprung: Bär
Den arktiska superbäret Lingon har i studier visat sig ha flera gånger högre halter i sig av nyttiga essentiella fettsyror & e-vitamin än syskonbär längre ned i landet. Anledningen är att växter som växer uppe i Svenska Lappland går från vila till sommar under kort tid. Solen står högt på himlen dygnet runt vilket gör att alla örter, träd och bär växer dygnet runt. Lingon studeras för sina konserverande egenskaper och används land annat i bröd som konserveringsämne. I kosmetika verkar lingon speciellt gynnsamt på obalanserad hy.