Den håriga planen!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Den håriga planen!

Den håriga planen!

Den som har ett längre hår kan komma att känna igen sig i det jag skriver i detta inlägg. Det där planerandet kring att tvätta håret och när. För visst är det så att håret är som allra mest följsamt och medgörligt när det inte är nytvättat? När det gått några dagar som otvättat? Så är det för mig.

En gång i tiden hade jag långt hår, ända ner till midjan, så jag kan berätta av egen erfarenhet. Jag schamponerade, hade balsam i, inpackningar och allt. Ville att håret skulle vara tip top! Så fort det torkade frissade lockarna ut sig åt alla håll, så jag tog i diverse stajlingprodukter som sedan skulle tvättas ur... och så höll det på. Detta var när jag var ung ;)

Nu har jag åter lite längd, inte ner till midjan dock. Men jag har upptäckt ett helt annat trick.... att tvätta håret mer sällan. Jag tvättar numera enbart håret ca en gång var tredje vecka och det har aldrig varit snyggare. Då jag helt gått över till naturligt/eko behöver jag inte oroa mig för diverse silikoner som bygger beläggningar i hårbotten. Min skalp mår toppen och lockarna formar sig suveränt efter några dagar utan tvätt.

Min håriga plan går ut på att planera in tvätt flera dagar innan jag ska på någon tillställning som kräver att jag ser snyg ut i håret, det är då kaluffsen beter sig som allra bäst. Jag behöver inte ens ha alla de stajlingprodukter som då, håret tämjer sig själv. Kanske liten mängd hårvax de första dagarna mest för att tämja frissigheten. Jag sköljer igenom håret då och då och låter det självtorka. Det blir kanon. Hårkvaliteten har förbättrats och jag är helt övertygad om att det beror på att jag inte torkar ut det i onödan. Det får nära sig självt med det egna kroppsfettet som kommer ur kroppen. Det kan låta äckligt men faktum är att det på så vis kan balansera sig själv bättre. Oftast beror olika hårbottenproblem på obalanser i skalpen orsakade av kanske för frekvent tvättande med för starka produkter. Ju mindre jag fixar med mitt hår, desto bättre mår det och det syns tydligt.

Tips för en hårig plan, haha:

Välj ett milt schampo med passande balsam. Tvätta mer sällan än vad du själv tror att du behöver. Börja med att inte tvätta håret på två veckor. Därefter tvättar du noga och återfuktar med balsam. Behöver du stajla så välj naturliga/ekologiska alternativ som du enkelt kan skölja ur håret nästa gång du duschar, utan att behöva tvätta igenom det. Att dra ner på tvättandet kommer att spara både din hud, hår och plånbok. Värt att prova:)

Iván Valencia

Psst… Vi vill bara tipsa om massageoljor för massörer, ekologiskt hårvax, ekologisk ansiktsolja och annat från Care Of Gerd!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden wpzuqs:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-01-24