Julefri

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Julefri

Julefri

Hur får man en riktigt lyckad jul? Är det så att den som shoppar mest och har det fetaste julbordet får den mest lyckade julen? Det är lätt att tro det i alla fall om man läser vad som står i alla tidningar, på nätet eller går ut på stan.

Nu när den stora dagen närmar sig blir jag nästan nertrampad på stan av stressade julshoppare som med något härjat i blicken rusar runt som yra hönor. Det talas knappt om annat än vad som ska göras i jul, vad som ska ätas och vad som ska köpas. 

Att förhålla mig till julen är något jag kämpat med i många år, att förstå vad det är vi firar och varför man i en månads tid ska planera en enda dag. Och dessutom ska den firas på ett bestämt sätt, det är väldigt laddat. Jag bröt med den här traditionen för många år sedan och började göra jul på mitt eget sätt. Det har både varit lätt och svårt – lätt eftersom jag lever själv, svårt för min familj (föräldrar och syskon) som i början inte förstod. Jag har kommit fram till några saker som hjälpt mig: 

1. butikshyllor som väller över av prylar som lovar lycka, glädje och, framför allt, en lyckad och glädjefylld jul inte lever upp till sitt löfte.

2. att om man bara shoppar och stressar tillräckligt får man man garanterat julefrid. Julen blir inte mysigare och härligare om vi panka och utmattade sjunker ner i soffan på julafton.

3. att det är helt ok att inte fira alls!

Mitt julkoncept heter: Julefri! Det finns nämligen, har jag uppstäckt, en annan kick än shoppingkicken – nämligen ”avstå-kicken”. Den kick man får av att avstå från att dras med i stressen och alla måsten. Avstå från att köpa julklappar (jag vet, it’s tough men det verkar som syskonbarnen gillar mig ändå!). Visst frestas jag. Efter en sväng på stan fullständigt översköljs jag av erbjudanden, glitter och löften om en perfekt jul och det är så lätt att bli förförd. Klart jag frestas, ser saker jag inte visste att jag behövde men plötsligt tror att jag inte klarar mig en dag till utan: jag går in i butiken, förförd…och går  sedan ut, tomhänt. Vilken kick! Att känna att  just den där prylen jag blivit sugen på att köpa inte kommer tillföra någonting i mitt liv egentligen. Den frihetskänslan är obetalbar!Lisen Sundgren

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 4JbSb7:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2017-12-20
SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!