Julefri

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Julefri

Julefri

Hur får man en riktigt lyckad jul? Är det så att den som shoppar mest och har det fetaste julbordet får den mest lyckade julen? Det är lätt att tro det i alla fall om man läser vad som står i alla tidningar, på nätet eller går ut på stan.

Nu när den stora dagen närmar sig blir jag nästan nertrampad på stan av stressade julshoppare som med något härjat i blicken rusar runt som yra hönor. Det talas knappt om annat än vad som ska göras i jul, vad som ska ätas och vad som ska köpas. 

Att förhålla mig till julen är något jag kämpat med i många år, att förstå vad det är vi firar och varför man i en månads tid ska planera en enda dag. Och dessutom ska den firas på ett bestämt sätt, det är väldigt laddat. Jag bröt med den här traditionen för många år sedan och började göra jul på mitt eget sätt. Det har både varit lätt och svårt – lätt eftersom jag lever själv, svårt för min familj (föräldrar och syskon) som i början inte förstod. Jag har kommit fram till några saker som hjälpt mig: 

1. butikshyllor som väller över av prylar som lovar lycka, glädje och, framför allt, en lyckad och glädjefylld jul inte lever upp till sitt löfte.

2. att om man bara shoppar och stressar tillräckligt får man man garanterat julefrid. Julen blir inte mysigare och härligare om vi panka och utmattade sjunker ner i soffan på julafton.

3. att det är helt ok att inte fira alls!

Mitt julkoncept heter: Julefri! Det finns nämligen, har jag uppstäckt, en annan kick än shoppingkicken – nämligen ”avstå-kicken”. Den kick man får av att avstå från att dras med i stressen och alla måsten. Avstå från att köpa julklappar (jag vet, it’s tough men det verkar som syskonbarnen gillar mig ändå!). Visst frestas jag. Efter en sväng på stan fullständigt översköljs jag av erbjudanden, glitter och löften om en perfekt jul och det är så lätt att bli förförd. Klart jag frestas, ser saker jag inte visste att jag behövde men plötsligt tror att jag inte klarar mig en dag till utan: jag går in i butiken, förförd…och går  sedan ut, tomhänt. Vilken kick! Att känna att  just den där prylen jag blivit sugen på att köpa inte kommer tillföra någonting i mitt liv egentligen. Den frihetskänslan är obetalbar!Lisen Sundgren

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden s6m3Hp:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2017-12-20
SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

Vi har laddat upp med härligt somriga erbjudanden som vi vet att ni kommer att tycka om! Alla erbjudanden finns att köpa på careofgerd.se och hos de återförsäljare som tagit in kampanjerna. Ta hand om er och unna er en stund av egentid under sommaren 2020.
Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Manlig hud skiljer sig en hel del från kvinnlig hud. Som regel är den manliga huden ofta tjockare och innehåller mer kollagen, män har oftare en fetare hud och får därför mindre rynkor. Den manliga huden drabbas lättare av akne och orenheter vilket ställer andra krav på framför allt peeling och konsistens på krämer.
Lyxigaste Morsdagspresenten till fantastiskt pris

Lyxigaste Morsdagspresenten till fantastiskt pris

På söndag 31 maj är det alla underbara mammors dag. Vi på Careofgerd är riktiga morsgrisar, vad vore vi utan vår alldeles egen lilla mamma Gerd. Vi är uppvuxna med många starka kvinnor runt omkring oss. Ett urstarkt matriarkat, som genomsyrat oss med kärlek och klokskap.