Vik hädan – ledighetsförkylning! Boosta dig med Johans Power thoughts och Super Berry Smoothies.

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Boosta dig med Power thoughts och Super Smoothies.

Boosta dig med Power thoughts och Super Smoothies.

Jag tror att många med mig stelnar till i kroppen när den som står bakom en i någon kö drar iväg en hostsalva följt av snörvliga andetag. Själv har jag rest ovanligt mycket i arbetet de senaste veckorna och flygplanen känns som en inkubator för baciller att byta ägare.

Sen har vi det här med intensiv period som når crescendo med tvärledigt, det leder ofta till att de där man trycker tillbaka under hösten frigörs lagom mellan Kalle Anka och Julottan, hej totalkoma och i värsta fall ledighetsförkylning.

Jag arbetar ganska aktivt med affirmationer och under december månad har jag varje morgon arbetat med att tagga mig i dagen. Principen är enkel. Du vaknar, istället för att rusa upp ur sängen stannar du kvar en liten stund och vaknar, på riktigt vaknar, i sängen. Jag har sett dagens datum framför mig och sen har jag i tanken kramat fast mig i dagen. För att leva här och nu krävs det ofta en strategi – när dagen väl kickar igång lever vi ju ofta ofrånkomligen både i nu, fram- och dåtid. Jag inbillar mig att jag får ett försprång till att uppleva de dagar jag kommer ihåg att tagga mig i lite mer äkta. Målsättningen har också vart att när jag väl går av den 23 december 14.00 så skall bryggan inte vara så enorm till att landa i min julledighet.D-Vitamin och gröna smoothies med lingon och blåbär

För något år sedan minskade livsmedelsverket rekommendationen av tillsatt D-vitamin i mejeriprodukter. Något som det blev ett stort rabalder om uppe i Norrbotten. Det är mörkt i stora delar av Sverige och Skandinavien under den här årstiden, men här det mörkt. Det är mysigt och snön och stjärnorna ger verkligen sitt till oss rent själsligt, men D-vitamintillskott från solen lyser med sin frånvaro. Därför boostar jag mig med D-vitamin från oktober tills Mars. Min annars knallgröna smoothies blir om möjligt ännu grönare, jag känner att mitt immunförsvar går knappt att jämföra med hur det var förut. Placebo eller inte, för mig fungerar det och ska man sammanfatta det kort.

Tänk positivt och håll fast i dagen, ät så mycket grönt som bara möjligt är. Sen är det bara fira ledighet i full potential.

Power Smoothies med Super Berrys

Räcker till en stor bytta som jag firar med till frukost samt istället för 10.00 och 15.00 kaffe. (10.00 och 15.00 smoothie)

300 gr kvarg (med smak eller utan)

1 dl äggvita

1 dl kokosmjölk

½ banan

1 påse babyspenat

1 påse rucola

1 dl frysta lingon

1 dl frysta blåbär

Fyll upp resten med grönkål så mycket som ryms.

Drick eller servera i djup skål med nötter, färska eller frysta bär och lite kokoksflingor på. 

Yummie!

Tagga er i dagen nu!

Johan Wiklund

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 9ccZvR:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2017-12-19
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!
Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Har ni hunnit hänga med på den senaste trenden som pikar världen om just nu? Curly Girl syftar till att släppa lockarna fria och få ett vackert wash and go hår! Är det ens möjligt kanske ni tänker som har försetts med naturligt lockigt hår? Yes säger vi! För att bli framgångsrik behöver du bara följa våra 8 steg som består av 4 SLUTA GENAST, 1 MOTIVATION, 3 RÅD.
Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Tillsammans med Skogro Spa i Sandhem kommer vi ställa till med ett riktigt sommarmingel! Härlig musik, vi berättar om c/o Gerd och våra produkter samt har vi för dagen ovanligt trevliga priser på hela sortimentet! Varmt välkomna om ni är i närheten!
Green Beauty Day 4 maj!

Green Beauty Day 4 maj!

Tiderna förändras och vi med dem. För elva år sedan släppte jag min första bok, Lisens Örtspa, där jag delade med mig om hur man tillverkar egen hudvård av färska och torkade örter, vegetabiliska oljor, örter, frukt, grönt, gryner och honung. Gammal kunskap förvisso men som då framstod som helt ny, udda och fick många att höja på ögonbrynen.