Vik hädan ? ledighetsförkylning! Boosta dig med Johans Power thoughts och Super Berry Smoothies.

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Boosta dig med Power thoughts och Super Smoothies.

Boosta dig med Power thoughts och Super Smoothies.

Jag tror att många med mig stelnar till i kroppen när den som står bakom en i någon kö drar iväg en hostsalva följt av snörvliga andetag. Själv har jag rest ovanligt mycket i arbetet de senaste veckorna och flygplanen känns som en inkubator för baciller att byta ägare.

Sen har vi det här med intensiv period som når crescendo med tvärledigt, det leder ofta till att de där man trycker tillbaka under hösten frigörs lagom mellan Kalle Anka och Julottan, hej totalkoma och i värsta fall ledighetsförkylning.

Jag arbetar ganska aktivt med affirmationer och under december månad har jag varje morgon arbetat med att tagga mig i dagen. Principen är enkel. Du vaknar, istället för att rusa upp ur sängen stannar du kvar en liten stund och vaknar, på riktigt vaknar, i sängen. Jag har sett dagens datum framför mig och sen har jag i tanken kramat fast mig i dagen. För att leva här och nu krävs det ofta en strategi – när dagen väl kickar igång lever vi ju ofta ofrånkomligen både i nu, fram- och dåtid. Jag inbillar mig att jag får ett försprång till att uppleva de dagar jag kommer ihåg att tagga mig i lite mer äkta. Målsättningen har också vart att när jag väl går av den 23 december 14.00 så skall bryggan inte vara så enorm till att landa i min julledighet.D-Vitamin och gröna smoothies med lingon och blåbär

För något år sedan minskade livsmedelsverket rekommendationen av tillsatt D-vitamin i mejeriprodukter. Något som det blev ett stort rabalder om uppe i Norrbotten. Det är mörkt i stora delar av Sverige och Skandinavien under den här årstiden, men här det mörkt. Det är mysigt och snön och stjärnorna ger verkligen sitt till oss rent själsligt, men D-vitamintillskott från solen lyser med sin frånvaro. Därför boostar jag mig med D-vitamin från oktober tills Mars. Min annars knallgröna smoothies blir om möjligt ännu grönare, jag känner att mitt immunförsvar går knappt att jämföra med hur det var förut. Placebo eller inte, för mig fungerar det och ska man sammanfatta det kort.

Tänk positivt och håll fast i dagen, ät så mycket grönt som bara möjligt är. Sen är det bara fira ledighet i full potential.

Power Smoothies med Super Berrys

Räcker till en stor bytta som jag firar med till frukost samt istället för 10.00 och 15.00 kaffe. (10.00 och 15.00 smoothie)

300 gr kvarg (med smak eller utan)

1 dl äggvita

1 dl kokosmjölk

½ banan

1 påse babyspenat

1 påse rucola

1 dl frysta lingon

1 dl frysta blåbär

Fyll upp resten med grönkål så mycket som ryms.

Drick eller servera i djup skål med nötter, färska eller frysta bär och lite kokoksflingor på. 

Yummie!

Tagga er i dagen nu!

Johan Wiklund

Psst… Vi vill bara tipsa om ekologisk hudvård, ekologisk massageolja, ekologisk handsprit och annat från Care of Gerd!Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden wMn9zq:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2017-12-19