Green Beauty Day 4 maj!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Green Beauty Day 4 maj!

Green Beauty Day 4 maj!

Tiderna förändras och vi med dem. För elva år sedan släppte jag min första bok, Lisens Örtspa, där jag delade med mig om hur man tillverkar egen hudvård av färska och torkade örter, vegetabiliska oljor, örter, frukt, grönt, gryner och honung. Gammal kunskap förvisso men som då framstod som helt ny, udda och fick många att höja på ögonbrynen.

På den tiden fanns bara ett fåtal naturliga hudvårdsmärken på marknaden, och när jag tjatade på om varför det är lämpligt att undvika krämer med till exempel mineralolja och parabener tittade folk konstigt (kanske med en viss nyfikenhet också) på mig! Det fanns på sin höjd tre andra svenska hudvårdsmärken ute på marknaden när jag startade mitt hudvårdsmärke Lisen Organics. I dag är det annat ljud i skällan! Även de större kosmetikaföretagen använder idag ord som ”hållbar”, ”ekologiskt” och ”naturligt” som säljargument. Så pass ofta faktiskt att vi nu inte kan vara riktigt säkra på vad som är vad längre och behöver få riktlinjer för hur man ska vara säker på vad som döljer sig i förpackningen. För att hjälpa konsumenter på traven finns idag ett antal certifieringar…, men även de kan vara vilseledande. Så hur ska man veta och välja?

Frukta inte, det finns hjälp att få!

Grön, naturlig hudvård har sedan några år tillbaka fått en egen dag, och tillika en egen mässa. Detta tack vare eldsjälen Hannah Sjöström som driver bloggen och webbutiken Naturligt Snygg,

Hannah har länge förespråkat och arbetat för att lyfta fram naturlig, ekologisk hudvård, och är författare till boken Hello Glow (Bonnier Fakta) som handlar om hur man lever sig till friskare hud.

 

Som konsument kan du informera dig genom att gå in på tillverkarens hemsida eller kontakta dem om du vill veta mer om deras produkter och tillverkning.

Eller – kom till Green beauty day!

Naturlig hudvård har inte bara fått en egen dag och en mässa, men också en egen tävling. I samarbete med Green Beauty arrangeras nu för tredje året i rad Green Beauty Awards av branschorganisationen NOC. I två år har jag haft äran att delta i juryn och provat mig igenom en flod av krämer, oljor, duschtvålar, shampon, hårstylingsprodukter, rengöringkrämer, tvålar och ansiktsmasker. Jag har väl aldrig varit så ren och väldoftande! Det är roligt att se hur många riktigt bra produkter det finns, inte minst i Sverige (som Care of Gerd till exempel som i mina ögon är outstanding och duktiga på att driva utvecklingen framåt). I tävlingen tar vi hänsyn till sådant som effekt, känsla, doft osv men också hållbarhet (förpackning, transporter) och granskar innehållet noga. Är de så naturliga som de påstår? Inte alltid!

Om du vill lära dig mer om naturlig hudvård, vilka märken du kan lita på så tala med proffsen och prova dig fram till vad som passar dig bäst och få hjälp att lotsas genom innehållsförteckningar och certifieringar rekommenderar jag ett besök till Münchenbryggeriet i Stockholm den 4 maj, för att möta utställare och se vilka märken som vinner årets tävling.

 

 

Här kan du läsa mer och köpa biljetter till Green Beauty day:

https://www.naturligtsnygg.se/allt-du-behover-veta-om-green-beauty-day/

 

 

 

Allt bäst, Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden T5RGyW:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2019-04-24
Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

℅ Gerds Unisex deodorant har kommit att bli en riktigt storfavorit bland många som söker en effektiv och naturlig deodorant. Den feedback som vi får från er kunder är att det är en av få naturliga deodoranter som verkligen fungerar.
SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

Vi har laddat upp med härligt somriga erbjudanden som vi vet att ni kommer att tycka om! Alla erbjudanden finns att köpa på careofgerd.se och hos de återförsäljare som tagit in kampanjerna. Ta hand om er och unna er en stund av egentid under sommaren 2020.
Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Manlig hud skiljer sig en hel del från kvinnlig hud. Som regel är den manliga huden ofta tjockare och innehåller mer kollagen, män har oftare en fetare hud och får därför mindre rynkor. Den manliga huden drabbas lättare av akne och orenheter vilket ställer andra krav på framför allt peeling och konsistens på krämer.